Δωρεάν αποστολή 
ανω των 40€

Αρχική - Εταιρεία - Νέα - Κουκλοθεατρική παράσταση στο Πικέρμι!

Κουκλοθεατρική παράσταση στο Πικέρμι!

 
 Η Alouette σας προσκαλεί σε παράσταση με μαριονέτες
στο κατάστημα Alouette στο Πικέρμι! 
 

 
Η Alouette και το Εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει στο κατάστημα  Alouette στο Πικέρμι, την κουκλοθεατρική παράσταση "ο μισοκοκοράκος". 
Το παραμύθι "ο μισοκοκοράκος" αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. 
Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αυγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος  και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του… 
 
Η ιστορία "ο μισοκοκοράκος" ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή. 
 
Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίχτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεωντου κάθε χαρακτήρα.


Διάρκεια: 60 λεπτά


Είσοδος Δωρεάν
 
Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 11.00, στο κατάστημα Alouette στο Πικέρμι,
Λεωφ. Μαραθώνος 25, τηλ. 210-6043368

 
 
Με την υποστήριξη:
 
  
 
top