Αρχική - Βοήθεια & Πληροφορίες - Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Γενικά

Η Αlouette Α.Ε., προσδίδει εξαιρετική σημασία στο σεβασμό της ιδιωτικότητας και επιθυμεί τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι και να παραμένουν εμπιστευτικά. Προκειμένου να πετύχει αυτό τον στόχο, η Alouette Α.Ε., συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και του Κανονισμού 679/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα («Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» - «General Data Protection Regulation» - στο εξής «Κανονισμός»), όπως αυτός ισχύει.

 

Η παρούσα  πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων αποσκοπεί στο να σας παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πώς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την χρήση αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων των οποιωνδήποτε δεδομένων μπορεί να παρέχετε μέσω αυτού του ιστότοπου, κατά την αγορά κάποιου προϊόντος μας ή λόγω της αλληλεπίδρασης του με άλλους ιστότοπους. 

 

Αυτή η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα πρέπει να συνεκτιμηθεί μαζί με οποιαδήποτε άλλη σχετική ειδοποίηση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων ή ειδοποίηση περί δίκαιης επεξεργασίας που μπορεί να παρέχουμε για ειδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες περιπτώσεις όταν συλλέγουμε ή επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα.

 

Παρακαλούμε δώστε λίγη προσοχή στο να διαβάσετε αυτήν την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, έτσι ώστε να γνωρίζετε το εάν, πώς, τι και γιατί χρησιμοποιούμε δεδομένα σας.

 

Ποιοι είμαστε

Η Alouette δημιουργεί, σχεδιάζει, παράγει, εισάγει  και διαθέτει ποιοτικές συλλογές παιδικών ενδυμάτων και αξεσουάρ. Η Αlouette (στο εξής αναφερόμενη και ως η «Εταιρεία») δεσμεύεται πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών του ιστοτόπου της και των πελατών της. 

 

Θέλουμε να είμαστε εκ των προτέρων σαφείς σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουμε, τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε, τους αποδέκτες των δεδομένων αυτών και τα δικαιώματα σας που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για τους σκοπούς της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων αναφορικά με τις αγορές τις οποίες κάνετε μέσω της ιστοσελίδας ή την συλλογή άλλων στοιχείων δια μέσω του ιστοτόπου, είμαστε ο υπεύθυνος επεξεργασίας αυτών των προσωπικών σας δεδομένων. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτήν την πολιτική απορρήτου σε συνδυασμό με την Πολιτική Cookies που βρίσκεται στην ιστότοπο μας.

 

ΟΡΙΣΜΟΙ

Ορισμένοι από τους όρους που χρησιμοποιεί η παρούσα πολιτική έχουν νομική σημασία και ορίζονται από το ρυθμιστικό πλαίσιο. Έτσι:

 

«Επεξεργασία» σημαίνει κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Ενδεικτικά περιλαμβάνει τη συλλογή, καταχώριση και οργάνωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

«Προσωπικά δεδομένα» ή «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» σημαίνει κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο. Το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

 

«Συγκατάθεση» σημαίνει κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και με πλήρη επίγνωση, με την οποία το φυσικό πρόσωπο εκδηλώνει ότι συμφωνεί με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα προσωπικά του δεδομένα.

 

«Υπεύθυνος επεξεργασίας» σημαίνει το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ή δημόσια αρχή, ή υπηρεσία ή άλλος φορέας που καθορίζει το σκοπό και τον τρόπο της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Περισσότερα για τους ορισμούς μπορείτε να δείτε στο άρθρο 4 του Κανονισμού (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EL

 

Αρχές που διέπουν την συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την Αlouette διέπεται από τις ακόλουθες αρχές, όπως αυτές εξειδικεύονται περαιτέρω από τον Κανονισμό:

Νομιμότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια 

Περιορισμός του σκοπού 

Ελαχιστοποίηση των δεδομένων

 Ακρίβεια

 Περιορισμός της περιόδου αποθήκευσης

 Ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα

 

Κάνουμε κάθε τι δυνατό προκειμένου να εφαρμόσουμε τις ανωτέρω αρχές σε όλα τα στάδια της αλληλεπίδρασης μαζί σας μέσω αυτού του ιστοτόπου.

 

Τι προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε;

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε είναι πάντοτε σχετικά με την εκτέλεση των υποχρεώσεών μας προς εσάς και απαραίτητα για την πραγματοποίηση αγορών δια μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος μας.

 

Με την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, λαμβάνουμε όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό κινητού τηλεφώνου, αριθμό κάρτας μέλους (member’s card), διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), κωδικό μέλους. Όποια από τα δεδομένα χαρακτηρίζονται ως προαιρετικά καταχωρούνται από εσάς, κατόπιν επιλογής σας προκειμένου να μας διευκολύνετε να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Επίσης σε περίπτωση κατά την οποία ολοκληρώσετε την παραγγελία σας χωρίς εγγραφή, υποβάλλετε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της παραγγελίας όπως πλήρη διεύθυνση παράδοσης, την πλήρη διεύθυνση τιμολόγησης, και τα στοιχεία που αφορούν στην καταβολή της πληρωμής. Εφόσον επιθυμείτε την είσοδό σας στο κατάστημα μέσω Facebook, παρέχετε (όπως αναφέρεται και στο ξεχωριστό αναδυόμενο παράθυρο) εξουσιοδότηση προς τον ιστότοπό μας προκειμένου να αποκτήσει τα ανωτέρω απαραίτητα στοιχεία σας. Επιπλέον στοιχεία που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της παραγγελίας, θα σας ζητηθούν κατά την ολοκλήρωσή της.

 

Συλλέγουμε επίσης αυτόματα πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, όπως το είδος των ιστοσελίδων που βλέπετε ή επισκέπτεστε, ή η συχνότητα και η διάρκεια των δραστηριοτήτων σας. Επιπλέον, οι διακομιστές, τα αρχεία καταγραφής και άλλες τεχνολογίες συλλέγουν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες προκειμένου να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε, να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με τρίτους μόνο όπως περιγράφεται στην παρούσα πολιτική ή εφόσον απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Πληροφορίες που συλλέγουμε αυτόματα - Cookies: 

Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες όπως web beacons, web storage και μοναδικά αναγνωριστικά διαφήμισης για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητα, το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας. Αυτά τα δεδομένα μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ένα προφίλ των χρηστών μας. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα θα είναι συγκεντρωτικά ή στατιστικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να τα εντοπίσουμε μεμονωμένα. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να καταργήσετε ή να απορρίψετε τα cookies του προγράμματος περιήγησης μέσω των ρυθμίσεων στο πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή σας. Ωστόσο, η απόρριψη ή η αφαίρεση των cookies ενδέχεται να επηρεάσει τη διαθεσιμότητα και τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies. 

 

Πληροφορίες συσκευής: Μπορεί επίσης να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο. Αν έχετε λογαριασμό μαζί μας, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από ή σχετικά με τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα ή άλλες συσκευές όπου συνδέεστε στις υπηρεσίες μας. Μπορεί να συσχετίσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε από τις διαφορετικές συσκευές σας, πράγμα που μας βοηθά να παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, συλλέγουμε:

 

α) Χαρακτηριστικά όπως το λειτουργικό σύστημα και η έκδοση υλικού.

β) Το τύπο του προγράμματος περιήγησης και διεύθυνση IP

γ) Πληροφορίες καταγραφής: Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες καταγραφής όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.  Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

i) τον τρόπο με τον οποίο μεταβήκατε στην ιστοσελίδα μας.

ii) στοιχεία για την συσκευή που χρησιμοποιήσατε, όπως τύπος και γλώσσα προγράμματος περιήγησης ιστού.

iii) χρόνοι πρόσβασης.

iv) εμφανισμένες σελίδες.

v) αναγνωριστικά που σχετίζονται με cookies ή άλλες τεχνολογίες που μπορούν να αναγνωρίσουν με μοναδικό τρόπο τη συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας.

iv) σελίδες που επισκέπτεστε πριν ή μετά την πλοήγηση στον ιστότοπό μας.

 

Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

O κατωτέρω πίνακας, όπως ορίζεται από το νόμο, επεξηγεί λεπτομερώς το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, τον σκοπό της επεξεργασίας καθώς και τη νομιμοποιητική βάση για την εν λόγω επεξεργασία.

 

ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας

Παράδοση παραγγελίας

Εκτέλεση σύμβασης αγοραπωλησίας

Αποστολή στοιχείων εξέλιξης της παραγγελίας μέσω email, sms.

Εκτέλεση σύμβασης αγοραπωλησίας

Aποστολή newsletter

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Aποστολή διαφημίσεων της Alouette

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Πληροφορίες σχετικές με πληρωμή (δεν αποθηκεύονται στα συστήματα μας)

Λήψη πληρωμής και επιστροφή χρημάτων

Εκτέλεση σύμβασης αγοραπωλησίας

Πληροφορίες συσκευής, όπως τύπος και γλώσσα προγράμματος περιήγησης ιστού.

βελτίωση του ιστότοπου μας και ορισμός προεπιλεγμένων επιλογών (όπως γλώσσα και νόμισμα)-

ΕΝΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας, τις επισκέψεις σας και τη χρήση της παρούσας Ιστότοπος (π.χ. τη διεύθυνση IP σας, τη γεωγραφική σας θέση, το πρόγραμμα περιήγησής σας, τον τρόπο ενημέρωσης για την Ιστότοπο, τη διάρκεια της επίσκεψης και τον αριθμό προβολών της σελίδας).

 

Στατιστικοί λόγοι και Bελτίωση του ιστότοπου μας

ΕΝΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

 

Η δική σας συγκατάθεση

Με την πλοήγησή σας στον ιστότοπό μας ή την εγγραφή σας ως μέλους στην ιστότοπο μας ή με την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος από τον ιστότοπο μας ή με την εγγραφή σας στη λίστα του ενημερωτικού δελτίου/newsletter μας δηλώνετε ότι αποδέχεστε και συναινείτε με την παρούσα Πολιτική καθώς και μας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πολιτικής.

Σε περίπτωση αγοράς προϊόντων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μας παρέχετε τη την ειδική συγκατάθεσή σας:

Με την αποστολή αιτήματος για παραγγελία συναινείτε στη λήψη των ανωτέρω στοιχείων επικοινωνίας,  προϋπόθεση απαραίτητη, για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία / newsletters για προϊόντα ή/ και υπηρεσίες που διατίθενται δια μέσου του  ιστότοπου μας αφού μας παρέχετε τη συγκατάθεση σας. Την συγκατάθεση αυτή μπορείτε να άρετε οποτεδήποτε επικοινωνώντας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών ή να απεγγραφείτε απευθείας με την υποβολή της αντίστοιχης φόρμας που βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο.

 

Με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας;

Προκειμένου να εκτελέσουμε τις νόμιμες υποχρεώσεις μας καθώς της  μεταξύ μας σύμβασης σας για την πώληση των προϊόντων μας, μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τους κάτωθι απόδέκτες:

Καταστήματα, υποκαταστήματα και εν γένει διαφορετικές οντότητες της ομάδας της εταιρείας Αlouette.

Εταιρείες που λαμβάνουν την παραγγελία σας σε εσάς, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, οι αποθήκες, οι συσκευαστές παραγγελιών και οι εταιρείες  αποστολής και παράδοσης.

Επαγγελματίες πάροχοι υπηρεσιών, όπως πρακτορεία μάρκετινγκ, διαφημιστικοί συνεργάτες και διαχειριστές ιστοτόπων που συντελούν στην λειτουργία της επιχείρησής μας.

Εταιρείες εγκεκριμένες από εσάς, όπως ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ορισμένοι από αυτούς τους αποδέκτες ενδέχεται να εδρεύουν εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου - για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός ΕΟΧ ανατρέξτε στην ενότητα "Διεθνείς μεταφορές δεδομένων’’.

 

Πόσο χρόνο τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είστε εγεγραμμένοι στον ιστότοπό μας, ήτοι όσο διατηρείτε ενεργό τον λογαριασμό σας ή για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την  παροχή των υπηρεσιών μας ή σε περίπτωση οποιασδήποτε επαφής μπορεί να έχετε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών ή το Τμήμα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Αγορών. Ενδέχεται να συνεχίσουμε να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα  ακόμα και μετά τη λήξη του λογαριασμού σας σεβόμενοι την αρχή της αναλογικότητας και μόνο υπό τη βάση της «απόλυτης αναγκαιότητας της γνώσης» για την τήρηση  νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, ή την αποτροπή απάτης και κατάχρησης. 

 

Διεθνείς μεταφορές δεδομένων

Οι πληροφορίες που συλλέγει ο ιστότοπος  μπορούν να αποθηκευτούν, να υποστούν επεξεργασία, και να μεταφερθούν σε, οποιαδήποτε από τις χώρες που δραστηριοποιείται με σκοπό να διευκολυνθεί η χρήση των πληροφοριών αυτών σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. 

 

Πληροφορίες που συλλέγει ο ιστότοπος δύνανται να μεταφερθούν και στις παρακάτω χώρες, οι οποίες δεν εφαρμόζουν νόμους προστασίας των προσωπικών δεδομένων ανάλογους με αυτούς που υφίστανται στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα και Ινδία. 

 

Προσωπικές πληροφορίες που δημοσιεύουν στον ιστότοπό οι χρήστες ή σε συνδεόμενες εφαρμογές ή τις οποίες υποβάλλουν για δημοσίευση στον ιστότοπό ή σε συνδεόμενες εφαρμογές, μπορεί να καταστούν διαθέσιμες, μέσω του διαδικτύου, ανά τον κόσμο. Δεν μπορεί ο ιστότοπος να αποτρέψει τη χρήση, ή την αθέμιτη χρήση, των πληροφοριών αυτών από άλλα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, η διαβίβαση προς τρίτες χώρες θα γίνει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 και του τυχόν εκτελεστικού Ελληνικού νόμου και μόνο σε πλήρη συμμόρφωση σε ότι ο νόμος ορίζει.  

 

Προστασία των ανηλίκων

Επισκέπτες/ χρήστες του ιστοτόπου που είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφτούν τον ιστότοπό μας και αυτό δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί και ο ιστότοπος δε φέρει ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ιστοτόπου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή λογαριασμού Paypal οπότε και τεκμαίρεται ότι οποιαδήποτε αγορά πραγματοποιηθεί από τυχόν ανήλικο γίνεται υπό την υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου και κατόπιν συγκατάθεσης του.

 

Τα δικαιώματά σας ως προς τα δεδομένα που συλλέγει ο ιστότοπος

Σας γνωστοποιούμε ότι έχετε δικαίωμα :  

Πρόσβασης στα δεδομένα σας,  

Διόρθωσης των δεδομένων σας σε περίπτωση ανακρίβειας,   

Διαγραφής των δεδομένων σας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις  

Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας   

Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας   

Διαβίβασης των δεδομένων σας σε άλλη εταιρεία   

Καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος παραβίασης των δεδομένων σας.  

 

Ο ιστότοπος  θα εξετάσει και θα απαντήσει στα ως άνω αιτήματα σας εντός μηνός από την παραλαβή τους, εξαιρετικά δε αυτή η προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά 2 ακόμα μήνες, εφόσον απαιτείται περαιτέρω χρόνος.    

 

Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων σας που αφορούν τον ιστότοπο στο ακόλουθο τηλέφωνο: 2111057700 καθώς και στο email: dataprotection@alouette.gr

Υπεύθυνος για την Προστασία των Δεδομένων σας έχει ορισθεί η Χριστίνα Μαντά (τηλ. Επικοινωνίας: 2106839236).

 

Μέτρα προστασίας που έχουμε λάβει

Έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας στην προσπάθειά μας να αποτρέψουμε τυχαία απώλεια προσωπικών πληροφοριών ή για χρήση ή πρόσβαση με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο.

Όσοι επεξεργάζονται τις πληροφορίες σας για τους νόμιμους σκοπούς που εξηγούνται ανωτέρω υπόκεινται σε υποχρέωση εμπιστευτικότητας. 

 

Επιπλέον, διαθέτουμε διαδικασίες για την αντιμετώπιση τυχόν παραβιάσεων της ασφάλειας δεδομένων. 

Συγκεκριμένα ο ιστότοπος:

Λαμβάνει κάθε οργανωτική και τεχνολογική προφύλαξη για να εμποδίσει την απώλεια, την αθέμιτη χρήση ή την αλλοίωση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών.

Αποθηκεύει το σύνολο των προσωπικών στοιχείων που παρέχονται από τους χρήστες σε ασφαλείς διακομιστές (προστατευόμενους από κωδικούς και τείχη προστασίας [firewall]).

Όλες οι ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές που εκτελούνται μέσω του ιστοτόπου ή συνδεόμενων εφαρμογών προστατεύονται από τεχνολογία κρυπτογράφησης.

 

Ο χρήστης αναγνωρίζει ότι η αποστολή πληροφοριών μέσω του διαδικτύου παρουσιάζει έμφυτα προβλήματα ασφάλειας και κατά συνέπεια η Alouette δεν δύναται να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται μέσω αυτού.

 

Ο χρήστης είναι υπεύθυνος να τηρεί απόρρητο τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί για την είσοδό του στον ιστότοπο ή σε συνδεόμενες εφαρμογές. Δεν θα σας ζητείται από τον ιστότοπο να μας κοινοποιήσετε τον κωδικό σας αυτό (εκτός από την περίπτωση που θα συνδεθεί ο χρήστης  στον ιστότοπό ή σε συνδεόμενες εφαρμογές).

 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο ιστότοπός μας δεν αποθηκεύει οποιαδήποτε στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας πληκτρολογείτε κατά την υποβολή της παραγγελίας σας. Επισημαίνεται ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων, πληροφοριών, κ.λπ. που λαμβάνουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Κατά συνέπεια, ΔΕΝ πρέπει να μας στέλνετε πληροφορίες και στοιχεία πληρωμής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).  Σε περίπτωση πάντως που επιλέξετε να μας γνωστοποιήσετε στοιχεία σας, όπως ενδεικτικά λόγω τηλεφωνικής παραγγελίας, μας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας προς χρήση αυτών αποκλειστικά και μόνον για την αποπληρωμή της παραγγελίας σας, ενώ η εταιρεία μας δεν αποθηκεύει καθόλου τα στοιχεία αυτά.

 

Όταν επιλέγετε να πληρώσετε με PayPal, η πληρωμή σας υπόκειται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις της PayPal, και για τα ζητήματα των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει η εταιρεία αυτή δυνάμει της σχετικής σύμβασης που έχετε αποδεχτεί κατά την εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

Πώς να ασκήσετε τα δικαιώματά σας

Η άσκηση οποιονδήποτε από τα δικαιώματα που περιγράφονται ανωτέρων μπορεί να γίνει μέσω επικοινωνίας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών με email στο: dataprotection@alouette.gr ή τηλεφωνικά στο 2111057700. Μπορείτε ακόμα να μας στείλετε γραπτή επιστολή στη διεύθυνση:  Αλκαμένους 3, Περιστέρι, 121 31

 

Μπορείτε να υποβάλλετε ένα αίτημα πρόσβασης δωρεάν, ωστόσο, ανάλογα με τις προσωπικές πληροφορίες που ζητάτε, ενδέχεται να χρεώσουμε ένα ποσό για να καλύψουμε το κόστος της παροχής των λεπτομερειών για τις πληροφορίες που διαθέτουμε. Θα σας ενημερώνουμε για το ενδεχόμενο τέτοιων χρεώσεων με τη λήψη του αιτήματος πρόσβασής σας και θα περιμένουμε επιβεβαίωσή σας για τη συνέχιση της διαδικασίας και καταβολή αυτού του ποσού.

 

Σε περίπτωση ερωτημάτων σχετικών με τη συλλογή και την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων από την Alouette ή για την καταγγελία πιθανής παραβίασης δεδομένων, οι Πελάτες μπορούν να  απευθύνονται στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων.  

[Στοιχεία υπευθύνου προστασίας δεδομένων: Χριστίνα Μαντά, Λ.Κηφησίας 32, 4ος όροφος, κτίριο Αtrina, τηλ: 2106839236, e-mail: contact@privacyadvocate.gr].

 

Eποπτική Αρχή

Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιλύσουμε κάθε ερώτημα ή ανησυχία σας σχετικά με τη χρήση των πληροφοριών σας. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το πώς η Alouette διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην αρμόδια εποπτική αρχή.

 

Αρμόδια εποπτική αρχή είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), η οποία βρίσκεται επί της οδού Κηφισίας 1-3, στην Αθήνα, Τ.Κ. 11523, τηλ. 2106475600 και με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου contact@dpa.gr

 

Eπικαιροποίηση:

Ο ιστότοπος επικαιροποιεί την παρούσα Πολιτική κατά διαστήματα, δημοσιεύοντας τη νέα έκδοση στον ιστότοπό ή σε συνδεόμενες εφαρμογές.

Ο χρήστης θα πρέπει να ελέγχει τακτικά την παρούσα σελίδα για να βεβαιώνεται πως είναι σύμφωνος με οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους της παρούσας Πολιτικής.

 

Η Alouette μπορεί να ενημερώσει τους χρήστες για αλλαγές στην Πολιτική αυτή (είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω της υπηρεσίας προσωπικών μηνυμάτων του ιστοτόπου ή συνδεόμενων εφαρμογών).

 
Close