Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν και να δημιουργούν, λατρεύουν όμως και να παρακολουθούν τις περιπέτειες των αγαπημένων τους ηρώων στη τηλεόραση. Οι γονείς με τη σειρά τους, προσπαθούν να περιορίσουν τον χρόνο που τα παιδιά τους θα περνούν μπροστά σε μια οθόνη, για να αποφύγουν μια πιθανή αποχαύνωση και έλλειψη ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Επιπλέον, γνωρίζουν πως τα παιδιά, ειδικά σε μικρές ηλικίες, αναπτύσσουν πολύ έντονα μηχανισμούς ταύτισης και μίμησης μέσω των οποίων αντιγράφουν τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από το φυσικό τους περιβάλλον αλλά και από τους χαρακτήρες που παρακολουθούν στην τηλεόραση. Με έλεγχο και όρια σχετικά με την ποσότητα και τον τρόπο χρήσης εκ μέρους των γονέων, η παρακολούθηση ταινιών και σειρών είναι απολύτως θεμιτή και κατανοητή. Έτσι λοιπόν, η ομάδα της Alouette έκανε έρευνα για σειρές που προωθούν τις αξίες της ευγένειας, ειλικρίνειας, δημιουργικότητας, εργατικότητας, υπομονής, κατανόησης, αλληλοβοήθειας, με χαρακτήρες που τιμούν την φιλία, την διαφορετικότητα, την οικογένεια και φυσικά την διασκέδαση! Σας προτείνουμε λοιπόν 15 σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά, που θα κάνουν αξέχαστη την ώρα της χαλάρωσης!

 

1. Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά (2011), 4+ ετών, Nickelodeon
Ο αγαπημένος πολυλογάς ήρωας της Κοιλάδας της Ειρήνης, το ξέγνοιαστο πάντα Πο, εκπαιδεύεται, μαθαίνει, διδάσκει, προστατεύει, και μια στις τόσες σκοντάφτει! Αυτή η σειρά αφηγείται ασταμάτητες ξεκαρδιστικές περιπέτειες με νέες προκλήσεις και ιδιαίτερους χαρακτήρες, στην καρδιά της κινεζικής Αυτοκρατορίας.

 


2. Αρχηγός από Κούνια: Ο Αρχιμπόμπιρας Επιστρέφει (2018), 7+ ετών, Netflix

Βασισμένο στην ταινία ‘’Αρχηγός από Κούνια’’, στη σειρά αυτή ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο στο σώμα ενός μικρού παιδιού με χαρτοφύλακα, κοστούμι και γραβάτα, ο Αρχιμπόμπιρας επιστρατεύει τον μικρό του αδελφό Τιμ στο γραφείο. Η σειρά πραγματεύεται θέματα πολυεθνικών επιχειρήσεων, αγάπης, φιλίας και διαφορετικότητας, σε ένα σκηνικό ξεκαρδιστικής οικογενειακής τρέλας!

 


3. Οι Μικροί Αϊνστάιν (2005), 2+ ετών, Dailymotion

Πρόκειται για μια διαδραστική σειρά κινουμένων σχεδίων με στοιχεία μιούζικαλ, με πρωταγωνιστές 4 φίλους που ταξιδεύουν σε όλη την Αμερική. Ό,τι περιπέτειες βρίσκουν στο δρόμο τους, τις αντιμετωπίζουν με χορό και μουσική, ενώ προσκαλούν τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στη λύση των γρίφων με αυτό τον διασκεδαστικό και διδακτικό τρόπο!

 


4. Παπιοπεριπέτειες (1987), 5+ετών, YouTube

Η κλασική κι αγαπημένη σειρά πολλών δεκαετιών, με πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη Σκρουτζ Μακ Ντακ, και τα πανέξυπνα ανίψια του Χιούι, Λιούι και Ντιούι. Με όπλο του την τυχερή του δεκάρα, ο Σκρουτζ και η παρέα επιδίδονται σε υπέροχες περιπέτειες, για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι καινούριοι!

 

5. PAW Patrol (2013), 3+ ετών, YouTube

Μια δυναμική παρέα 6 ηρωικών κουταβιών με αρχηγό ένα δεκάχρονο αγόρι, οργανώνουν αποστολές διάσωσης στη γη, τον αέρα και τη θάλασσα, και προστατεύουν τους κατοίκους του Adventure Bay. Κάθε κουτάβι έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα, κι ένα σπιτάκι που μεταμορφώνεται σε όχημα, και αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα με επιτυχία και χιούμορ!

 


6. Πάφιν Ροκ – Puffin Rock (2015), 5+ ετών, Netflix

Η βραχονησίδα Πάφιν Ροκ βρίσκεται κάπου στην Ιρλανδία, και φιλοξενεί τα θαλασσοπούλια Ούνα και Μπάμπα, και τους γονείς τους. Τα δύο αδέλφια ανακαλύπτουν τη φύση και μαθαίνουν για τα θαυμαστά πράγματα που προσφέρει ενώ εξερευνούν το νησί τους, σε ένα φιλικό, οικογενειακό κλίμα.

 

8. Οι επικές ιστορίες του καπετάν Βράκα (2018), 6+ ετών, Netflix

Οι κολλητοί φίλοι Τζόρτζ και Χάρολντ είναι δύο ασταμάτητοι φαρσέρ, και είναι βασισμένοι στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβ Πίλκι. Οι συμμαθητές τους τους ακολουθούν στα ανεκδιήγητα καμώματά τους, στα πειράγματα, και στις ζαβολιές, που όλοι μας έχουμε κάνει στα σχολικά μας χρόνια!

 


9. DreamWorks Δράκοι (2012), 5+ ετών, YouTube

Ή αλλιώς ‘Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας: Η σειρά’, λαμβάνει χώρα στα χρόνια ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ομώνυμη ταινία, με τον Χίκαπ και τον δράκο του Τούθλες να αντιμετωπίζουν νέες περιπέτειες. Οι μικροί φαν των ταινιών σίγουρα θα απολαύσουν να παρακολουθούν τους αγαπημένους τους ήρωες, σε μικρές δόσεις των 20 λεπτών.

 


10. Πόκεμον (1998), 6+ ετών, YouTube

Ένα σύγχρονο αριστούργημα, με τον δεκάχρονο εκπαιδευτή Ας Κέτσαμ και τον Πίκατσου να μας οδηγούν στον φανταστικό κόσμο των Πόκεμον. Υπέροχοι χαρακτήρες, ανεξάντλητη φαντασία και πολλές περιπέτειες εμφανίζονται στον δρόμο του Ας και της παρέας του, και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι σε όλη την Ιαπωνία.

 


11. Το μαγικό σχολικό στο δρόμο ξανά (2020), 5+ ετών, Netflix

Η Φιόνα αναλαμβάνει τα ηνία στο σχολείο που δίδασκε η μεγάλη της αδελφή. Περιπέτειες επιστημονικού περιεχομένου, ενδιαφέροντα μαθήματα για τα παιδιά, και ιστορίες εμπλουτισμένες με πολύ χιούμορ, συνθέτουν το ύφος αυτής της πρωτότυπης σειράς.

 


12. Σκούμπι Ντου! Ιστορίες Μυστηρίου (2010), 8+ ετών, Dailymotion

Ο σκύλος Σκούμπι Ντου και η παρέα του, ταξιδεύουν όλο το κόσμο με σκοπό να λύσουν γρίφους, να κυνηγήσουν φαντάσματα, και να διαλευκάνουν μυστήρια! Στήνουν παγίδες, σε ανατριχιαστικά κτίρια και στοιχειωμένα κάστρα, αλλά πάντα καταφέρνουν να πιάσουν τον ένοχο, σε μια σειρά κατάλληλη για τα γενναία μας παιδιά!

 


13Ο γενναίος Μπιμ (2019), 5+ ετών, Netflix

Η σειρά αυτή απευθύνεται σε μικρά παιδιά, αφού δεν έχει λόγια, αλλά έχει μπόλικο κέφι! Διαδραματίζεται σε ένα χωριό στην Ινδία, όπου ο μικρός σκανταλιάρης Μπιμ προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο, με την περιέργειά του να προκαλεί μια γλυκιά αναστάτωση σε όλους.

 


14. Η Κίπο και η εποχή των τρανοθηρίων (2019), 7+ ετών, Netflix

Η τολμηρή Κίπο προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο μεταλλαγμένων ζώων, μετά από μια επίθεση που την διώχνει από το υπόγειο σπίτι της. Μια ετερόκλητη παρέα την βοηθάει να ανακαλύψει τις δυνάμεις της, σε ένα δυστοπικό σκηνικό με παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.

 


15. Η Μικρή Γιατρός (2012), 3+ ετών, YouTube

Η μικρή γιατρός επικοινωνεί με τα χνουδωτά ζωάκια και τα παιχνίδια της και τα θεραπεύει όταν αρρωστήσουν, σε μια παραγωγή της Disney που προωθεί την φιλία και την αγάπη για τα ζώα. Θέλοντας να ακολουθήσει την ιατρική καριέρα της μαμάς της, το θαυματουργό κοριτσάκι διδάσκει τη θέληση, την υπομονή και τη πίστη στα όνειρα!

 

Το team της Alouette επιχειρεί να σας λύσει τα χέρια, προτείνοντάς σας σειρές για όλα τα γούστα και τις ηλικίες – αλλά δεν σταματάμε μόνο στις προτάσεις για διασκέδαση! Ποιο κοριτσάκι δεν θέλει να παρακολουθεί, παρέα με την Ντέιζι Ντακ που φιγουράρει στην μπλούζα αυτού του άνετου σετ (00370566), τις Παπιοπεριπέτειες των αγαπημένων Ντόναλντ και Σκρουτζ; Οι μικρές μας ηρωίνες είναι έτοιμες για δράση, άνετες, αλλά και στυλάτες, με ένα υπέροχο βαμβακερό σετ (00970504) από τη Five Star συλλογή μας, που αποτελείται από κολλάν και μπλούζα με glitter! Οι ατρόμητοι εξερευνητές μας μπορούν να ακολουθήσουν τις τηλεοπτικές τους παρέες στις εξορμήσεις τους επιλέγοντας μια φόρμα (00913213) Moovers σε στενή γραμμή με ελαστική ζώνη, κατάλληλη για όλη την ημέρα, είτε για τεμπελιές είτε για γυμναστικές, συνδυάζοντάς την με μια μεγάλη ποικιλία βαμβακερών t-shirt σε κίτρινο (00952665) και μπλε (00952661) χρώμα, με τύπωμα Star Wars (00350878), ή Avengers (00151816).

 

 

Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη σειρά για την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών σας, και το κατάλληλο outfit για να την συνοδέψει – με τον ίδιο τρόπο που η Alouette συνοδεύει κάθε καθημερινή περίσταση στην ζωή των μικρών μας πρωταγωνιστών!