Η καλύτερη πρόταση για όλες τις περιστάσεις: Movie Night! Συνδυάζει χαλάρωση, διασκέδαση, ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, με ελάχιστη προσπάθεια και μέγιστη απόδοση. Συστατικά: ένα (ή περισσότερα!) μπολ με ποπ-κορν, σπιτική λεμονάδα ή τσάι, πολλά μαξιλάρια, και κλειστά φώτα! Το team της Alouette έκανε έρευνα και σας προτείνει τις 5 καλύτερες ταινίες για όλη την οικογένεια, για ένα αξέχαστο Movie Night!

 

1. 400 Μίλια Αγάπης (2019)

Πρόκειται για μια κινηματογραφική οικογενειακή περιπέτεια, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα ‘’A dog’s way home’’ του W. Bruce Cameron, με διάρκεια 1 ώρα και 36 λεπτά, με πρωταγωνιστή μια πιστή σκυλίτσα, την Μπέλα. Η Μπέλα ξαφνικά χωρίζεται από τον Λούκα, το αφεντικό της, και ξεκινάει ένα επικίνδυνο αλλά συγκινητικό ταξίδι προκειμένου να ξανασμίξει μαζί του. Στην πορεία κάνει φίλους, αντιμετωπίζει δυσκολίες, και ταξιδεύει στην αμερικανική ενδοχώρα γνωρίζοντας καινούρια μέρη. Είναι μία ανάλαφρη αλλά συναισθηματική ταινία της οποίας οι τετράποδοι πρωταγωνιστές θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Το τέλος της ταινίας αφήνει μια γλυκιά γεύση, αφού υπενθυμίζει σε μικρούς και μεγάλους την ατελείωτη και άνευ όρων αγάπη των σκυλιών για τα αφεντικά τους, προωθεί τη συμπόνια και την καλοσύνη, ενώ παράλληλα τονίζει την ασφάλεια και την ζεστασιά του θεσμού της οικογένειας. (YouTube trailer)

 

2. Soul (2020)

Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά και απευθύνεται σε παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Ένας έγχρωμος καθηγητής μουσικής στη Νέα Υόρκη, πεθαίνει ενώ καταφέρνει να κάνει το όνειρό του - που είναι να παίξει ζωντανά μουσική με μία μεγάλη τραγουδίστρια - πραγματικότητα. Βρίσκεται ξαφνικά σε ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ της γης και της μετά-θάνατον ζωής. Η υπόθεση διαδραματίζεται αβίαστα, με πολύ χιούμορ, ωραία γραφικά και μηνύματα σχετικά με τη ζωή και τον θάνατο, παρουσιάζοντας τον ως κάτι φυσικό, ενώ τονίζει το πόσο σημαντικό να εκτιμούν οι άνθρωποι την κάθε ημέρα και να έχουν ως στόχο της ζωής τους να είναι ευτυχισμένοι. Είναι μια ευχάριστη και ανάλαφρη ταινία, που όμως θίγει σημαντικές θεματικές, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για οικογενειακές συζητήσεις. (YouTube trailer)

 

3. Θα Γίνουμε Ήρωες (2020)

Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική ταινία δράσης υπερηρώων για παιδιά των τελευταίων χρόνων! Η εισβολή εξωγήινων δυνάμεων οδήγησε στην απαγωγή όλων των υπερηρώων της Γης. Τα παιδιά τους προστατεύονται σε ένα κρατικό καταφύγιο, μόνο που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την προστασία ως φυλάκιση. Έτσι, ενώνουν τις δυνάμεις που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κρατική νταντά Γκρανάντα και να σώσουν τους γονείς τους. Αυτή η δυναμική ομάδα κοριτσιών και αγοριών υπόσχεται 1 ώρα και 30 λεπτά απίστευτης δράσης και γαργαλιστικής κωμωδίας, επιβεβαιώνοντας στα παιδιά ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, και ότι καμιά φορά, ακόμα κι οι γονείς χρειάζονται βοήθεια! (YouTube trailer)

 

4. Η Μπαλαρίνα κι ο Μικρός Εφευρέτης (2016) 

Αυτή η ιδιαίτερη περιπέτεια Γαλλο-καναδικής παραγωγής διαδραματίζεται στη Γαλλία του 19ου αιώνα, όπου η μικρή Φελίσια, επίδοξη μπαλαρίνα, και ο φίλος της Βίκτορ, που ονειρεύεται να γίνει μεγάλος εφευρέτης, ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι. Καταστρώνουν ένα σχέδιο που θα τους βοηθήσει να δραπετεύσουν από το ορφανοτροφείο που τους φιλοξενεί στη Βρεττάνη, με στόχο την Πόλη του Φωτός, που υπόσχεται την εκπλήρωση των ονείρων τους. Κι όμως, με την άφιξή τους στο Παρίσι, εμφανίζονται πολλά εμπόδια και δυσκολίες, αλλά οι πρωταγωνιστές με θέληση και επιμονή καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν. Είναι ένα ρομαντικό παραμύθι με υπέροχη μουσική και χορό, και μια διδακτική διάθεση που ωθεί στην επίτευξη των στόχων, μικρών και μεγάλων, για μικρούς και μεγάλους! (YouTube trailer)

 

5. Τα Μυαλά που Κουβαλάς (2015)

Αυτή η πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney σε συνεργασία με την Pixar αφορά ένα κορίτσι στην προεφηβεία που έρχεται αντιμέτωπο με τα έντονα συναισθήματα της χαράς, του φόβου, του θυμού, της αηδίας και της θλίψης, που εντείνονται ιδιαιτέρως στη συγκεκριμένη ηλικία. Αντιμέτωπη με μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά της, τα συναισθήματα της αναπαριστώνται ως ξεχωριστές οντότητες μέσα στο κέντρο ελέγχου του μυαλού της, και κατευθύνουν τις σκέψεις και τις πράξεις της. Με εξαιρετικά γραφικά, μοναδικούς χαρακτήρες και πολύ χιούμορ, η ταινία αυτή δίνει μια νέα πνοή στο πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά τα συναισθήματά τους, και τα βοηθάει να καταλάβουν τον εαυτό τους λίγο καλύτερα, εν μέσω μιας τόσο σημαντικής για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους ηλικία. Η ταινία απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά κοινά, ίσως επειδή, μπορούμε και ο μεγάλοι να μάθουμε ένα δυο πραγματάκια, βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών! (YouTube trailer)

 

Ελπίζουμε να απολαύσετε τις προτάσεις μας και να περάσετε όμορφο και ποιοτικό χρόνο, σε μια χαλαρωτική και διασκεδαστική βραδιά!